Vákuový čistič alebo ako sa zbaviť čiernych bodiek rýchlo a efektívne

Každá z nás sme si tým prešla. Neustále skúšanie nových a nových typov kozmetík vie byť únavné nie len pre nás, ale aj pre našu pleť. Obzvlášť v tom prípade, ak neviete nájsť to, čo vám bude dokonale vyhovovať. Dnes je kozmetický priemysel vskutku rozmanitý a každý deň nás lákajú nové a nové produkty, ktoré nám ale stále sľubujú to isté dokola. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, že by ste vašu kozmetiku obohatili aj o nejaký produkt z ponuky moderných prístrojov na čistenie pleti?

ako vybrať vákuový čistič pleti

Tie už totiž dávno nepatria len do rúk kozmetičiek a vedzte, že všetky tie ženy, ktorým denne zírate na dokonale čistú, sviežu a pružnú pleť, majú určite aspoň jeden taký doma. Prístroje určené na čistenie pleti a pórov sú navrhnuté tak, že ich obsluhu zvládneme aj v našej kúpeľni. Áno, svojou cenou nás môžu odradiť no vedzte, že ide skôr o výhodnú investíciu. Ušetríte totiž kopec peňazí, ktoré pravidelne nechávate u kozmetičky. Tak čo milé dámy, chcete vedieť viac?

Ako funguje vákuový čistič?

Princíp fungovania tohto typu čističa pleti sme pochopili už z videí, ktoré sme si pozreli. Pomocou vákuovej technológie a podtlaku, ktorý sa v prístroji vytvára, vás zbaví všetkých nečistôt zanesených vo vašich póroch. Vieme, že vytláčanie čiernych bodiek je vo svete krásy prísne zakázané. No na druhú stranu, čistiace gély nie sú tak účinné. Vákuový čistič pleti sa tak stáva zlatou strednou cestou, ktorá vás zbaví čiernych bodiek bez vytláčania a bez námahy. Tento naozaj zázračný prístroj si už zamilovali ženy a paradoxne aj muži po celom svete. Výhodou čistenia pleti týmto spôsobom je fakt, že je úplne bez rizika vzniku zápalu, ku ktorému pri vytláčaní čiernych bodiek a pupienkov častokrát dochádza. A vy ste o ňom ešte nepočuli?

Vhodný pre všetky typy pleti

Musíme uznať, že čistenie pomocou toho prístroja je k našej pleti určite agresívnejšie, než kozmetika. Ak však máte citlivú pleť, nemusíte sa ho nadobro vzdať. Pri čistení pleti si totiž viete nastaviť silu sania presne podľa vašich požiadaviek. Nakoľko sa títo novodobí pomocníci na boj proti čiernym bodkám predávajú s viacerými nadstavcami, viete si vašu pleť vyčistiť a ošetriť presne podľa aktuálnej intenzity či miesta znečistenia. Po každom čistení sa tak budete cítiť ako po návšteve kozmetického salónu.

Ako tento čistič pleti funguje?

Možno to vyznie smiešne, no dá sa povedať, že vákuový čistič vám prakticky vysáva všetky nečistoty z tváre, ktoré sa mu dostanú pod ruku. Pred použitím je potrebné vašu pleť napariť, pokojne aj nad hrncom horúcej vody, alebo si len takto naparený teplý uterák priložíte na čas na tvár. Uvedeným sa postaráte o otvorenie pórov na vašej pleti. Okrem toho existujú aj kozmetické prípravky, ktoré vám s ich otvorením rovnako pomôžu a splnia tú istú službu.

Po tom, čo sú vaše póry otvorené a pripravené na čistenie, môžete začať s „vysávaním“. Pri prvom skúšaní prístroja si najprv na ruke vyskúšajte intenzitu sania a nezabudnite ani na nadstavce, ak sú súčasťou balenia. Celý proces vám nebude trvať dlhšie ako 20 minút. Mimochodom, koľko času to trvá vašej kozmetičke?

Akonáhle si vyberiete nadstavec vhodný na čistenie tej ktorej časti tváre, môžete začať. Pomalými pohybmi prechádzajte po celej tejto ploche, pričom na jednom bode nezostávajte viac ako 3 sekundy. Celý proces je úplne bezbolestný. Nadobudnete skôr pocit príjemného masírovania, ktoré vám navyše aj krásne prekrví celú tvár. Po tom, čo je vaša pleť čistá, nezabudnite na opätovné uzavretie pórov. Opäť platí, že môžete použiť aj kozmetiku na to určenú, ale úplne si vystačíte aj so studeným uterákom. Pleť môžete dočistiť micelárnou vodou. Na takto očistenú pleť naneste váš krém a nechajte pleť odpočívať a aspoň 2 hodiny nevystavujte vašu pleť žiadnym vonkajším prejavom, akými sú slnečné žiarenie či iné vplyvy počasia, ako napríklad ostrá zima či vietor.

vákuový čistič pleti

Faktory, ktoré by ste mali zohľadniť pri výbere

Ako inak. Vákuových čističov je hneď niekoľko a pri tomto type produktu treba byť pri výbere obzvlášť opatrný, nakoľko je na trhu veľa nekvalitných produktov. Podľa čoho si vyberať?

Intenzita sania

Ide o faktor, ktorý sme spomínali v tomto článku už niekoľkokrát. Pri kvalitnejších prístrojoch máte hneď niekoľko stupňov sania a tak sa stávajú pre vás tou najlepšou voľbou. Obzvlášť, ak si plánujete kúpiť váš prvý čistič a nie ste si istá, čo všetko vaša pleť znesie a ako bude reagovať. Platí, že všetky stupne sania vám odvedú tú istú službu, avšak pri tých menej intenzívnych vám to bude trvať dlhšie.

Cena

Cena je prirodzene druhým najdôležitejším faktorom, ktorý pri kúpe zvykneme zohľadňovať. Vákuové čističe začínajú na sume približne 30 eur, no ich cena sa môže vyšplhať až na 5 násobok tejto sumy. Ak ale lacnejší prístroj spĺňa všetko, čo od neho chcete, nie je dôvod siahať na tieto cenovo náročnejšie varianty. Ak ale patríte k náročným, určite zainvestujte. V tomto prípade sa za kvalitu naozaj platí a drahšie prístroje si odvedú svoju prácu lepšie. Navyše majú aj množstvo pridaných funkcií a nadstavcov, ktoré zaručene oceníte.

Praktickosť

Tento faktor je založený výluče na vašich preferenciách. Preferujete čistič pleti bez kábla alebo chcete radšej niečo na nabíjanie? Čo vás ale bude zaujímať je doba, ktorú bude čistič potrebovať na nabitie. Nechcete predsa, aby vám prístroj vypol v polovici vašej novej obľúbenej skrášľovacej rutiny. Existujú aj prístroje, ktoré sú na baterky a z nášho pohľadu ide o tie najpraktickejšie, nakoľko sa zaobídu bez úplného prívodu elektrickej energie.

Nadstavce

Ako sme vám už spomenuli, súčasťou kvalitnejších vákuových čističov bývajú aj nadstavce. Tie oceníte predovšetkým vďaka ich schopnosti dostať sa na každé jedno miesto na vašej tvári. Iný nadstavec predsa použijete na noc a iný na väčšie plochy, akými sú napríklad líčka či dekolt. Praktických pomocníkov vo forme nadstavcov určite využijete. Kvalitné čističe disponujú aj nadstavcom na peeling, ktorý sa postará o odstránenie všetkých odumretých častí vašej pokožky. Vieme, že peeling by sme nemali používať denne, ako je tomu pri prípravkoch na čistenie pleti, a toto pravidlo platí aj v tomto prípade. Vedzte, že dvakrát v mesiaci vám bude úplne stačiť.

Dizajn

Áno, krása nie je všetko, ale... Veď to poznáte, zvykneme preferovať produkty, ktoré hodnotíme ako krajšie. Svoju rolu pri dizajne zohráva aj tvar prístroja. Tu to už ale nie je len o kráse. Dbajte na to, aby bol váš čistič správne ergonomicky tvarovaný a dokonale vám padol do ruky.

Ak máte podobných prístrojov a iných kozmetických pomôcok niekoľko, môžete si ich ladiť do jednej farby. Takto zladené sa stanú pýchou vašej kúpeľne.

V rámci dizajnu oceníte aj možnosť displeja, na ktorom sa zvykne zobrazovať vaše aktuálne nastavenie, teda intenzita sania, ale aj stav batérie.

 

Ak sa už nejaký čas trápite s výberom správnej kozmetiky a stále ste nenašli to pravé, možno bude vákuový čistič pleti trefou do čierneho. Vedzte, že výsledky sa dostavia prakticky hneď a vám sa naskytne možnosť sledovať čistenie vašej pleti v priamom prenose, nakoľko na konci čistenia vždy uvidíte, koľko nečistôt váš prístroj vysal. Je úžasné, čo dokáže dnešná technika a my by sme sa podobným inováciám nemali brániť. Po krásnej a zdravej pleti predsa túžime všetci, tak prečo si cestu k nej nezjednodušiť?