Ako si vybrať zastrihávač na fúzy či bradu? Máme pre vás niekoľko užitočných rád

Napriek tomu, že spoločnosť, v ktorej žijeme, je k ženským chĺpkom neúprosná, u mužov je to úplne inak. Dokonale zastrihnutá brada či upravené strnisko pridajú na šarme a sexappeale každému mužovi. Zatiaľ čo neupravené brady pôsobia zanedbaným dojmom, upravená brada je kľúčom k tomu, aby ste sa cítili ako hotový alfa samec. Aspoň tak vás budú vnímať vaše nežnejšie polovičky. Ak vo výbere zastrihávačov brady či fúzov nemáte úplne jasno, po prečítaní tohto článku budete presne vedieť, čo chcete a potrebujete.

ako vybrať zastrihávač fúzov

Na úvod treba spomenúť fakt, že dôležitú rolu v tom, ako vaša brada vyzerá, zohráva aj samotná genetika. Niekto má bradu krásne hustú a preto sa mu jednoduchšie upravuje, zatiaľ čo niektorí z nás nezarastajú vôbec. V každom prípade vám ale pomôže zastrihávač fúzov, ktorý vás dokáže priblížiť k akémukoľvek želanému výsledku.

Vieme, že zastrihávače fúzov nemusia byť vždy lacnou záležitosťou, preto by ste ich výberu mali venovať extra pozornosť. Aby sa nestalo, že strojček, ktorý si kúpite, bude len zapadať prachom. Pripravili sme pre vás niekoľko faktorov, ktoré by ste pri kúpe nového strojčeka mali určite zohľadniť.

Faktory, ktoré je potrebné zvážiť

1. Nejde o výber najslávnejšej alebo najdrahšej značky. Je to o výbere kvalitných parametrov, ktoré od zastrihávača očakávate. Kupujete si predsa strojček, od ktorého chcete, aby vydržal aspoň niekoľko rokov. Kvalita strojčeka je teda kľúčová. Čepele by určite mali byť vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Ideálnymi materiálmi sú napríklad titán či chróm. Práve tieto materiály sú totiž najodolnejšie a čo je dôležité, pri odstraňovaní chĺpkov brady sú zároveň najúčinnejšie.

2. Druhý faktor, ktorý budete pri výbere zohľadňovať, je váš rozpočet. Ako sme si už povedali, najdrahší strojček nemusí hneď znamenať aj to, že je najkvalitnejší. Dôležité je, aby obsahoval všetky parametre, ktoré budete chcieť využívať. Nemusíte si teda priplácať za funkcie, ktoré nepotrebujete. Na trhu je množstvo zastrihávačov fúzov, ktoré splnia svoj účel – postarajú sa o to, aby bola vaša brada vždy dokonale upravená. Kúpu zastrihávača zároveň berte ako dobrú investíciu, ktorá sa vám do roka určite vráti. V barber shopoch muži často nechávajú nemalé peniaze. Vy tieto peniaze ušetríte tým, že sa o vašu bradu a fúzy postaráte aj v pohodlí vášho domova.

3. Pohodlie. Ide o faktor, ktorý veľa mužov radí na prvé miesto. Pohodlie definujeme v rôznych formách. Niekto má pokožku pri holení citlivú a niekto zas nevie dostatočne dobre zaobchádzať so strojčekom, čo mu môže spôsobiť nemalé poranenia pokožky. Väčšina mužov zvažuje práve ich citlivosť pokožky. Ak patríte do tejto kategórie, budete potrebovať zastrihávač, ktorý má dobrú priľnavosť k pokožke, vďaka čomu je jeho použitie omnoho jednoduchšie. Vďaka tomu, že sa na pokožke krásne kĺže, tak predídete aj nehodám z pošmyknutia.

Medzi vlastnosti zastrihávača, ktoré sa postarajú o vaše pohodlie, určite patrí aj spratnosť samotného strojčeka. Zvážte preto, nakoľko chcete využívať strojček len v dome a v akej miere ho budete potrebovať aj na cestách.

4. Účel zastrihávača. Pod týmto faktom sa skrývajú očakávania, ktoré od vášho budúceho zastrihávača máte. Chcete ho využívať len na vašu bradu a fúzy? Potrebujete aj nadstavec na odstránenie chlpov z nosa či uší? A čo vlasy? Na trhu je niekoľko zastrihávačov, ktoré plnia multifunkčnú funkciu. Pravdou však ostáva, že vždy bude kvalitnejší ten zastrihávač, ktorý je špecificky určenú na tú konkrétnu partiu.

Čo hľadať?

Pri výbere nemožno ignorovať faktory, ktoré sme uviedli vyššie. Pri kúpe nového strojčeka sa však musíte orientovať nielen podľa ceny či kvality, ale aj podľa funkcií zastrihávača. Výber zastrihávača podľa jeho funkcií je vecou každého osobných preferencií a neexistujú žiadne konkrétne univerzálne tipy. Pred kúpou strojčeka sa teda spýtajte samy seba, čo hľadáte.

Tradičné alebo bezdrôtové?

Niektorí ľudia stále oceňujú staré tradičné káblové zastrihávače, ktoré vám pri každom ich použití zabezpečia nekonečnú výdrž. Pri bezdrôtových strojčekoch síce oceníte to, že nemusíte byť obmedzený káblom zapojeným do zásuvky a môžete sa upraviť a pristrihnúť vašu bradu či fúzy prakticky kdekoľvek a kedykoľvek. Treba však počítať s tým, že váš strojček musíte pravidelne nabíjať. Nechcete predsa, aby sa vám v polovici celého procesu vypol.

Vodeodolnosť

Množstvo zastrihávačov je vyrobených zo špeciálnych materiálov, ktoré umožňujú ich použitie pod vodou. To v praxi znamená, že si môžete vašu bradu upraviť aj počas toho, ako sa sprchujete. Výhodou je, že ušetríte kopec času a tou ďalšou, ktorú každý praktický muž ocení je, že nebudete musieť upratovať umývadlo a dlážku od chlpov po holení.

Možnosti dĺžky

Zastrihávače zvyčajne prichádzajú s rôznymi hrebeňmi pre rôzne dĺžky, ktoré by ste chceli na vašej brade či fúzoch dosiahnuť. Hrebene môžete nastaviť na krátke, stredné alebo dlhé. Túžite po dlhej hustej brade alebo sexy strnisku, aké má David Beckham? Pri výbere zastrihávača sa uistite, že vás dokáže zastrihnúť presne na takú dĺžku, akú chcete.

Prídavné zariadenia a príslušenstvo

V predošlých častiach článku sme spomínali, že dnes je na trhu už množstvo zastrihávačov, ktoré sa postarajú nie len o vašu bradu, ale aj o iné partie. Preto ak patríte k mužom, ktorí radi dostanú všetko v jednom, by ste mohli pouvažovať aj o tejto variante. Takýto strojček vám okrem brady upraví napríklad aj vlasy, ale sú aj také, ktorými si oholíte celé telo. Pri týchto typoch zastrihávačov si však dajte záležať na kvalite.

Ďalej existujú aj zastrihávače, ktoré ponúkajú funkciu turbo. Tá vám urýchli vaše holenie a vám tak ostatne viac času na iné povinnosti. Zastrihávač si nevyberajte len podľa toho, čo potrebujete teraz, ale skúste sa zamyslieť, ako chcete, aby vaša brada vyzerala napríklad o pol roka. Vyhnete sa tak tomu, že budete zakaždým kupovať nový a nový zastrihávač.

zastrihávač fúzov

Ako si vybrať správny zastrihávač fúzov - buďte si istý vašim výberom

Po rozhodnutí o všetkých vyššie uvedených faktoroch a funkciách je čas ísť online a vyhľadať rôzne značky a typy zastrihávačov. Prvá vec, ktorú musíte skontrolovať, sú recenzie zákazníkov. Milujú ľudia tento produkt? Majú s ním dobré skúsenosti? Zabezpečil im želaný výsledok a splnil všetko, čo mal na obale napísané?

Váš drobný prieskum obohaťte aj o videá s recenziami, kde uvidíte nie len to, ako fungujú v praxi, ale aj výsledok, ktorý vďaka nim viete dosiahnuť.

Značky

Medzi najpopulárnejšie zastrihávače patria dobre známe značky, akými sú Philips, Braun či Remington. Azda najširšiu ponuku strojčekov nájdete práve pri značke Philips. Nielen že nájdete množstvo typov s rôznymi možnosťami použitia či príslušenstva, no zároveň si aj budete môcť vybrať na základe vášho rozpočtu, keďže tu nájdete strojčeky aj za menej ako 20 eur. Z hľadiska kvality sú na tom rovnako aj značky Braun a Remington, kde však ponuka nie je až tak pestrá, no menej náročný užívateľ si vyberie aj medzi nimi. Medzi vskutku inovatívne strojčeky s množstvom nových pridaných funkcií patria napríklad značky Wahl či Moser, no ich cena prevyšuje sumu 100 eur.

Veríme, že vám naše rady, ako si vybrať ten ideálny zastrihávač presne podľa vašich očakávaní pomohli. Ak by sme to mali zhrnúť, azda to najdôležitejšie naprieč všetkými strojčekmi je ich kvalita a to, čo od neho očakávate. Akonáhle budete mať pri výbere jasno, nezabudnite si nájsť k vybranému modelu zopár recenzií, ktoré vás vo vašom výbere môžu buď plne podporiť, alebo vám naopak ušetria peniaze, ktoré by ste vyhodili za nekvalitný produkt s mizernými funkciami a slabou životnosťou.